In een open brief roepen meer dan 3.400 wetenschappers van alle Belgische universiteiten en onderzoeksinstellingen de beleidsmakers op om dringend meer klimaatambitie te tonen. "Kijk je naar de wetenschappelijke feiten, dan is er maar één besluit mogelijk: de actievoerders hebben groot gelijk."

Het klimaat is een hot thema, dat kan niemand ontkennen. Sinds enkele weken spijbelen elke donderdag duizenden scholieren voor het klimaat. Zij krijgen – nu de examens achter de rug zijn – ook de steun van de studenten. En zondag 27 januari stapten ondanks het slechte weer zowat 70.000 mensen mee op in de grootste klimaatmars ooit in ons land, met alle media-aandacht van dien. (VRTNWS) (Lees verder op VRTNWS)

Het klimaat is een hot thema, dat kan niemand ontkennen. Sinds enkele weken spijbelen elke donderdag duizenden scholieren voor het klimaat. Zij krijgen – nu de examens achter de rug zijn – ook de steun van de studenten. En zondag 27 januari stapten ondanks het slechte weer zowat 70.000 mensen mee op in de grootste klimaatmars ooit in ons land, met alle media-aandacht van dien.